Atelier Olivier

In mijn werk onderzoek ik de mens. Niet alleen de fysieke maar vooral ook de psyche, de emoties. Figuratie van de vrouw staat daarvoor in mijn werk vaak symbool. Voor deze serie heb ik als uitgangspunt een sportieve vrouwfiguur genomen. Verbeeld ten voeten uit, staand, in of op een of meerdere elkaar overlappende cirkels.
De cirkel in het logo met olympische ringen staat voor verbondenheid van de vijf werelddelen en het samenkomen van sporters uit alle landen van de wereld. De ringen symboliseren de eenheid en sportiviteit onder gelijke omstandigheden.
De cirkel in dit werk fungeert ook als moment van bezinning en veiligheid. Een veilige plek om even stil te staan, om te onderzoeken.

Er is beweging in de vorm van lijnen die op verschillende manieren door het lichaam lopen. En er zijn benen die het beeld in en uitlopen, als een komen en gaan. Achter de vrouw staan figuren of is ze het zelf in een andere houding of zijn het reflecties. Onderweg vallen er beeldelementen en technieken af en komen er nieuwe bij. Beslissingen die genomen zijn kun je nog zien in het werk.

Het geheel is opgebouwd uit de kleuren blauw grijs en zwart.

Ieder werk bestaat uit meerdere drukgangen van diverse lino- en hout platen. De combinatie van de verschillende platen en technieken, ofwel de samenwerking, de som daarvan is meer dan een enkele druk alleen. Door de platen op verschillende manieren samen te voegen ontstaan beelden, met een eigen karakter en eigenschappen, elk beeld is uniek.

Afmetingen drukvlak 60 x 42 cm, papier 70 x 50 cm, ingelijst 60 x 80 cm

« Terug